De la Minerit la Antreprenoriat

 Wednesday, August 23, 2017

 

De la Minerit la Antreprenoriat

 KA3 Dialog Structurat

 12-23.10.2017

  Bălan, Romania

Aplica aici

 

Despre Organizatori

Young Europe Society este o organizație non-guvernamentală non-profit care are ca scop contribuirea la dezvoltarea tinerilor, inspirându-le un sentiment de cetățenie, solidaritate și toleranță europeană activă. Promovează mobilitatea în interiorul și în afara Europei, învățarea non-formală și dialogul intercultural și încurajează angajarea și integrarea tuturor tinerilor, indiferent de mediul lor educațional, social și cultural. Misiunea noastră este de a promova și a aduce valoare adăugată educației participative și cetățeniei active, dezvoltând în același timp parteneriate solide cu instituții, organizații și persoane fizice care au o activitate care corespunde valorilor și obiectivelor noastre.

Despre proiect

Context:

Conform documentului programatic “STRATEGIA INDUSTRIEI MINIERE, pentru perioada 2012-2035”, Foaia de parcurs 2050, document programatic prin care Uniunea Europeana își asuma politicile de decarbonizare (reducerea cu 90% a emisiilor pana in anul 2050, fata de anul 1990) este principalul indicator către încheierea exploatării cărbunelui în Europa. Acest lucru nu face decât să dovedească că industria mineritului în România se apropie de sfârșit, fapt ce poate conduce la numeroase tulburări sociale (vezi mineriadele) și economice în România.

Scop:

Scopul proiectului nostru este de a facilita un seminar de tip dialog structurat în Bălan, între 12-23.10.2017 ce va reuni 96 de tinerii din 8 centre miniere din România cu 14 lideri decizionali și experți în vederea realizării unei politici de tineret centralizată care să susțină și şă capaciteze tinerii din zone miniere active sau închise în dezvoltarea de activități antreprenoriale.

Obiective:

O1. Creşterea gradului de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini pozitive faţă de sectorul antreprenorial din României, precum și a procedurilor de înființare a unei firme în rândul celor 96 de tineri.

O2. Creşterea gradului de conştientizare a imortanței sectorului antreprenorial în dezvoltarea economiei locale și naționale în rândul celor 96 de tineri.

O3. Facilitarea cadrului necesar pentru dialogul structurat dintre cei 96 de tineri și cei 14 lideri decizionali în vederea realizării unei propuneri de politică de tineret care să capaciteze tinerii din zonele miere în implicarea în activități de antreprenoriat.

Profilul participantilor

În acest proiect implicăm un număr de 96 de tineri participanți din România cu vârsta cuprinsă între 17 și 22 de ani din zonele miniere din Romania active sau inchise. Ideea acestei întâlniri de tineret cu tema mai sus menționată a porinit de la la initiativa a 12 tineri din clasa a 11-a din de la Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” – Bălan.

Parteneri

Am încheiat acorduri de colaborare cu cele trei instituții publice, astfel contăm pre prezența următorilor lideri decizionali:

 1. Primăria Bălan
 2. Iojiban Gheorghe – Primar
 3. Kovacs Robert – Administrator Public
 4. Frunză Claudia – Inspector

 

 1. Prefectura Harghita
 2. ANDREI Jean-Adrian – Prefectul Judeţului
 3. ŢIFREA Romulus Bogdan – Consilier Politici Publice
 4. Márton András – Consilier Politici Publice

 

III. Registrul Comerțului Harghita

 1. Vîlcan Vasile – Director
 2. Ciotloș Violeta Gabriela – Șef Serviciu
 3. Dușa Geta – Șef Serviciu

Locatie si cazare

Schimbul de tineret va avea loc în Bălan, un fost oraș minier, de dimensiune mică, aflându-se în Depresiunea Ciuc. Este înconjurat de Munții Hășmaș și oferă o priveliște uluitoare asupra naturii. Altitudinea orașului este de 850 m, aceasta se ridică la 1792 m la cel mai înalt vârf al Munților Hășmaș, iar orașul este străbătut de râul Olt, care provine din munții apropiați. Conform recensământului din 2011, populația era de 5.864 din care 3.625 (61.82%) erau români, iar 2.124 (36.22%) erau maghiari.                                          

Este situat la 37 km distanță de Miercurea Ciuc, județul Harghita, la 28 km distanță de Gheorgheni și la 63 km distanță de Lacul Roșu, este cel mai mare lac de baraj care a fost format în 1837 după o alunecare de teren care a blocat valea Bicaz. Puteți verifica site-ul oficial al orașului pentru mai multe informaţii1: http://www.orasulbalan.ro/

Pentru cazare se va asigura facilitatea Liceului “Liviu Rebreanu” – care oferă cazare de 3 stele. Activitățile vor avea loc în săli de conferințe și în aer liber. Cazarea se va face pentru 2 persoane / cameră, divizate după sex. Micul dejun, prânzul și cina vor fi servite în aceeași locație în fiecare zi, plus pauzele de cafea. Fiecare cameră are baie proprie.

Accesul la internet: Din păcate, serviciile de internet nu sunt foarte fiabile. La locație există acces limitat la internet (Wi-Fi). Vă rugăm să lăsați munca acasă și să nu vă bazați pe Wi-Fi.

Cum se ajunge aici?

Ziua sosirii: 12.10.2017

Ziua plecării: 23.10.2017

Nici un participant nu poate ajunge mai târziu decât ziua sosirii sau pleaca mai devreme de ziua plecării. De asemenea, vă recomandăm să utilizați cele mai economice mijloace de transport.

Cu trenul: Există mai multe trenuri care circulă zilnic spre Izvoru Oltului (cea mai apropiată gară). Puteți verifica programul pe infofer.ro.

Pentru a cumpăra bilete de tren, vă recomandăm să achiziționați online la cfrcalatori.ro în avans. În acest fel, pentru se evită cozile lungi de la birourile de bilete din stație și puteţi beneficia de reducere în cazul în care cumpărați bilete de returnare online cu mult timp în avans. De menţionat, este de asemenea, faptul că bilete online, trebuie cumpărate cu cel puțin 12 ore înainte ca trenul să plece. După aceasta, va trebui să le achiziționați de la o stație sau de la o agenție de bilete CFR.

❗Din Gara Izvoru Oltului vom aranja transportul spre Bălan, dar trebuie să ne comunicați ora sosirii la Izvoru Oltului cu 48 de ore în avans. De asemenea, vom asigura transportul şi la plecare.

Mersul trenurilor (verificati http://www.infofer.ro/):

Numarul trenului Plecare Sosire Ora plecarii Ora sosirii
IR 1645 Bucuresti Nord Izvoru Oltului 12:15 17:16
IR 1643 Bucuresti Nord Izvoru Oltului 18:00 23:05
IRN 1641 Bucuresti Nord Izvoru Oltului 20:55 01:49

                                                                       INTORS

IRN 1642 Izvoru Oltului Bucuresti Nord 01:12 06:13
IR 1644 Izvoru Oltului Bucuresti Nord 03:14 08:33
IR 1646 Izvoru Oltului Bucuresti Nord 16:41 21:36

Rambursarea transportului

Fiecare participant va fi rambursat până la limita maximă, pe baza documentelor justificative (biletul de avion, biletele de îmbarcare, extrasele bancare și / sau biletul de tren/autobuz).


Exemple de transport neeligibil: 
taxi, mașini închiriate, companii de transport private, călătorii care încep sau se termină într-o țară diferită de cea a țării expeditoare etc. Sumele care nu sunt utilizate de un participant nu vor fi transferate altor participanți care au depășit călătoria buget/ persoană.

Pentru bilet electronic / chitanță / factură, documentul trebuie livrat în format PDF. Dacă este pe un site web, trebuie salvat ca PDF sau tipărit în format PDF. Printscreen-urile sau e-mailurile redirecționate nu sunt acceptate. Participantul trebuie să se consulte cu noi înainte de a cumpăra biletul și să obțină confirmarea scrisă a faptului că suntem de acord cu mijloacele de transport și cu traseul ales înainte de a cumpăra bilete de călătorie. Vom rambursa doar biletele aprobate.

Pentru a fi rambursat fiecare participant trebuie să vină pregătit cu următoarele documente tipărite:

Pentru biletele online (autobuz și tren):

– bilet sau factură care conține datele, traseul și prețul;

– Extras de bancă cu suma înscrisă pe bilet – aceasta este dovada că banii au părăsit contul către compania de transport;

Pentru bilete cumpărate cu numerar:

-ticket sau factură care conține datele, traseul și prețul în original.

 ❗Participantul trebuie să se afle în proiect pe întreaga durată și trebuie să participe la toate sesiunile pentru a fi eligibil pentru rambursare. Furnizați organizatorului dovada asigurării de călătorie. 

Informatii generale

Condițiile meteorologice: în Bălan, temperatura medie în luna octombrie este între -5 ° C și 10 ° C în timpul zilei. Verificați accuweather.com pentru informații mai detaliate despre vreme.

Cod vestimentar: Imbracaminte si incaltaminte confortabila, sport, papuci sau tenişi interior, jachetă impermeabilă și pantofi confortabili pentru activitățile în aer liber. Sunt recomandate haine pentru drumeții, deoarece vom organiza o excursie în timpul liber, iar entuziaștii pentru drumeții sunt încurajați să participe.

Mese: vor fi oferite trei mese / zi și două pauze de cafea.Mesele vor ține cont de toate aspectele dietetice ale participanților, cum ar fi alergiile, intoleranța și preferințele. De asemenea, vom avea şi meniu vegetarian. 

Pentru informaţii suplimentare sau nelămuriri, nu ezitaţi să ne contactaţi ? Vă aşteptăm cu drag!

Timp disponibil pentru a aplica:

-962Zile -15Ore -25Minute -15Secunde

 

Aplica aici

Finantat de Uniunea Europeana. Continutul acestei publicatii nu reflecta opinia oficiala a Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru informatia si opiniilie exprimate in aceasta publicatie revine in intregime autorului.

 

Written by:


SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to receive details about upcoming projects & events!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Top