ActivitatiDin activitățile noastre…
Tinerii participanți au avut ocazia să învețe prin experimentarea de metode informale și nonformale precum:

Activități Energizante si team-building:
Scopul activităților energizante si de team-building a fost acela de a crea contextul optim de înțelegere, cooperare si inter-relaționare dintre tinerii participanți. Pe parcursul celor 10 zile de activitați aceștia au avut ocazia de a învăța și în același timp de a lega prietenii durabile.

 

Simularea procesului de înființare a unei activități antreprenoriale:
Prin metoda jocului de rol, tinerii participanți au experimentat toți pași prin care un tânăr antreprenor trebuie să treacă în procesul de înființare a unei activități antreprenoriale. Facilitatorii și liderii decizionali au setat cadrul simularii și instrucțiunile ce urmau a fii respectate de către tineri. Grupul a fost divizat în echipe ce reprezentau diferite instituții care aveau tangență cu sectorul antreprenorial.

 

Vizită de lucru în Miercurea Ciuc-vizită la Registrul Comerțului Harghita și Prefectura Harghita:
În cadrul acestei vizite participanții au vizitat Prefectura Județului Harghita și Registrul Comerțului Harghita. În cadrul acestor vizite tinerii au fost întâmpinați de liderii decizionali din aceste instituții și le-au fost prezentate activitățile și modul de operare a celor două instituții. Participanții și-au exprimat întrebările și opiniile pe care le aveau cu privire la sectorul antreprenorial din România iar reprezentanții acestor instituții au venit cu raspunsuri și observații. Întâlnirea a avut forma unui dialog structurat.jg

 

Realizarea politicii de tineret:
Tinerii participanți împreună cu liderii decizionali și facilitatorii au fost divizați în 5 echipe diferite: inițiatori de politici, forum decizional, societate civilă, tineri interesați și opozanți ai proiectului. Aceștia au interacționat în mod informal în vederea căutării de susținatori ai politicii. Planul draftului politicii de tineret a fost discutat in plen și a fost adoptată o rezoluție fazabilă care mai apoi a luat formă finală.


SHARE

Sign up to receive details about upcoming projects & events!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Top