Art of Social Innovators

01 - 10 Septembrie 2022 - Bagaciu. ROMANIA

Despre proiectul nostru

Art of Social Innovators este un schimb de tineri ce vizeaza dezvoltarea de cunostinte, abilitati si atitudini in randul participantilor cu varste intre 13 si 16 ani. Topicul proiectului este economia circulara.

Obiectivul general este de a dezvolta o mai buna intelegere in randul participantilor asupra termenului de economie circulara, diferitele forme ale acesteia dar si modalitati de a o pune in practica.

Pentru cine?

Proiectul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 13 si 16 ani provenind din Romania si Republica Moldova. Componenta grupului o sa fie dupa cum urmeaza:

Romania: 17 tineri participanti si o persoana insotitoare cu varsta peste 18 ani.

Republica Moldova: 17 tineri participanti si 2 persoane insotitoare cu varsta peste 18 ani

Locatia

Schimbul de tineri va avea loc la Bagaciu, un orasel care se afla in inima Transilvaniei, la 33 de kilometri distanta de Targu Mures. Este inconjurat de frumoasa campie a Transilvaniei si ofera o priveliste uluitoare asupra naturii. Reprezinta locul perfect pentru a va conecta cu natura si a va bucura de imprejurimile frumoase.
Cazarea o sa fie la pensiunea „Sachsenhof". Serviciile pensiunii sunt adaptate nevoilor grupului iar amplasarea pensiunii este in mijlocul satului, departe de zonele aglomerate. Pensiunea este formata din 2 cladiri, partea din fata reprezentand vechea casa saseasca, construita in jurul anului 1938 si transformata in zona de recreere. Ulterior a fost construita o a doua cladire in spatele curtii, cuprinzand 8 camere decorate in stil rustic cu mobilier pictat manual.
Cazarea se va face in camere de 2/4 persoane. Micul dejun, pranzul si cina vor fi servite in aceeasi locatie in fiecare zi, plus pauzele de ceai. Fiecare camera are propria sa baie. Va rugam sa va aduceti propriile prosoape, deoarece unitatea de cazare nu le ofera.


Mese

Va vom asigura trei mese/zi si doua pauze de ceai. Mesele vor tine cont de toate aspectele dietetice ale participantului, cum ar fi alergiile, intoleranta si preferintele. Daca aveti cerinte speciale in ceea ce priveste alimentatia (alergii, intolerante, vegetariene, vegane etc.) sunteti obligat sa ne informati in scris prin formularul de inscriere inainte de inceperea proiectului. In caz contrar, s-ar putea sa nu putem satisface cerintele.

Transport

Sosire la Bagaciu: 02 Septembrie 2022

Plecare din Bagaciu: 10 Septembrie 2022


Fiecare grup are obligatia de a-si asigura transportul pana in Bagaciu si inapoi. Costurile de calatorie o sa fie rambursate dupa finalizarea proiectului. Nu exista posibilitatea de a ajunge in Bagaciu dupa data de inceperea a proiectului sau de a pleca inainte ultima zi de activitati.


Aspecte generale

DEOR.

Grupurile de participanți din fiecare țară au obligatia de a organiza un eveniment de diseminare în comunitatea sau școala lor pentru a comunica publicului rezultatele proiectului. Participanții sunt încurajați să facă o prezentare de orice fel pentru a-și arăta procesul de învățare și experiențele pe care le-au avut în proiect. O pregătire introductivă despre cum să faceți acest lucru va fi prezentată de echipa de proiect într-una dintre zilele de activitate.


Vremea


În zona Bagaciu, temperatura medie în luna August este cuprinsă între 22 °C și 30 °C. Vă rugăm să verificați accuweather.com pentru mai multe informații actualizate despre vreme. Vă rugăm să aduceți îmbrăcăminte sport comodă, papuci sau adidași pentru interior și incaltaminte confortabila pentru activități în aer liber, vă sugerăm să aduceți bocanci de drumeție. Potrivit comunicatului meteorologic, nu ne așteptăm să plouă în timpul mobilității noastre, dar nu se știe niciodată, așa că ati putea împacheta o jachetă impermeabilă pentru orice eventualitate.


Seara interculturala


Se așteaptă ca fiecare țară să pregătească un scurt program pentru a-și prezenta cultura și, eventual, să aducă câteva gustări tipice locale. Seara interculturală este momentul în care participanții au ocazia să cunoască mai bine cultura celuilalt într-un context informal. Încurajăm participanții să fie cât mai creativi în prezentarea culturii lor, să folosească teatrul, dansurile sau prezentările live. Nu oferim videoproiector pentru acest eveniment și orice fel de video promoțional sau prezentare power point va fi prezentat exclusiv în timpul liber.


Asigurarea de calatorie


Toți participanții trebuie să aibă o asigurare de călătorie valabilă pe toată perioada proiectului, inclusiv zilele de călătorie. Asigurarea trebuie să acopere:

  • Răspunderea față de terți

  • Accident și boală gravă.


Nu putem accepta participanți fără asigurare de călătorie.

Aplicati pentru acest proiect completand formularul de inscriere de mai jos: